Az elegancia fokmérője, avagy viseljünk kalapot, mint az angol hercegnők

Amióta világ a világ, társadalmi hovatartozásunkat elsősorban öltözködéssel tudjuk prezentálni. Van egy két alap darab, ami egyértelműen státusz szimbólum, ilyen a férfiaknál a karóra, nőknél a táska. Egy eredi OMEGA óra vagy egy Hermés Birkin táskája már jelez valamit az illető társadalmi rangjáról.

katalin_hercegne_kate_middleton.jpg

Ha ahhoz van igényünk, hogy ruházatunkkal egyfajta előkelőséget sugalljunk, nekünk hölgyeknek könnyebb dolga van, mint férfi társainknak, mert létezik egy kiegészítő ami viszonylag kevesebb befektetéssel beszerezhető, és biztosan ad egy képzeletbeli rangot. Természetesen a kalapról van szó. No persze ebből is vásárolhatunk méregdrága egyedi készítésűt, de a hatás akkor sem marad el, ha egy ismert nemzetezői középárkategóriás üzletben szerezzük be saját fejfedőnket. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy ha úgy döntünk, beinvesztálunk egybe, nem csak egy kosza hóbortnak teszünk eleget, hanem védelmet is nyújt, nyáron, hogy ne süssön a szemünkbe a nap, és ne kapjunk hőgutát az erős napfénytől, télen meg, hogy ne fázzon meg a fejünk. Tehát nem csak egy elegáns kiegészítő, hanem hasznos része is lehet gardróbunknak.

Régebben nagy divat volt a hölgyek körében a kalap, elég csak megnézni a régi filmeket, és alig van színésznő, aki nem viselte volna, például Audrey Hepburn-t számtalan képen láthatjuk különböző fejfedőkbe. És ő fénykorában divatikon volt, ez tagadhatatlan.

index_1.jpg

De napjainkban is fellelhető ez az elegáns kiegészítő, elég csak az angol királyi családra gondolni, igaz számukra a protokoll megkívánja, hogy minden ünnepi eseményem viselni kell.

Katalin hercegnő egész kalap gyűjteménnyel rendelkezhet, ha megnézzünk róla különböző fotókat. Színben, fazonban, stílusban különböző alkotásokat vélhetünk felfedezni buksiján.

5.jpg

És mint tudjuk, Katalin stílusa kifogásolhatatlan, minden évben beválasztják az év legjobban öltözött hírességek közé. Rendszeres megjelenéseit elnézve, nem is csoda. Tehát, ha mástól nem is, de tőle biztosan elsajátíthatjuk a stílusos kalap viselés módját. Mert mint mindent, így a kalapoknál is túlzásba lehet esni, itt is meg kell szabni a díszítés fokát, hogy megmaradjon az elegáns összhatás.

a-napokban-szulhet-katalin-hercegno_2013-07-21-1374410424.jpg

Nem mellékesen Coco Chanel is kalap készítéssel kezdte a szakmát, ő az egyszerű nagyon kevés díszítést preferálta, és vált védjegyévé, mint ahogy minden nagyon letisztult volt, ami az ő kezei alól kikerült.

coco-chanel.jpg

Talán egyszer Budapest utcáin is egyre több fejfedőt viselő hölgyet látunk majd, mint régen, amikor még divat nagyhatalomnak számított kicsiny hazánk fővárosa, mert eleganciája tagadhatatlan. Az viszont már jó jel, hogy itthon is nagyobb társadalmi eseményeken, mint például esküvő, előkerülnek a szebbnél-szebb kalapok, nem csak az angol királyi eseményeken köszön vissza ránk.

1380615_664450413579108_191823402_n.jpg