A francia sikk alap darabjai

Inés de La Fressange neve egybe cseng a francia sikkel. A volt modell, és jelenleg is sikeres üzletasszony már gyerekkorában vérébe szívta az eleganciát. Karl Lagerfeld múzsája volt, mert szent meggyőződése, hogy Inés külső adottságai hihetetlenül hasonlítanak Coco Chanel-hez. Tehát ha tuti tippeket szeretnék, hogyan legyünk stílusosan franciák, akkor nyugodtam magunkévá tehetjük tanácsait.

image.jpg

Szerinte nem kell ahhoz született franciának lenni, hogy sikkesek legyünk, elég néhány apró jó tanács és az összhatás pazar lesz. Meggyőződése, hogy nem kell az egész fizetésünket méregdrága ruhákra költeni, hanem elég az alap darabokra nagyobb befektetést áldozni, és a többi csecsebecsét megteszi olcsóbb hordható márkáktól beszerezni. Nézzük szép sorjában, mik ezek:

A megunhatatlan, az örök divatos farmernadrág. Mivel biztosan elég hosszú ideig társunk lesz, érdemes áldozni rá. A farmer legfontosabb tulajdonsága a szabása, legjobban akkor járunk, ha klasszikus fazonút választunk. Nagyon sokszínű farmerek kaphatok az üzletekben, Inés szerint két alapszínre van szükségünk, a kékre és a fehérre. És a fehéret nem csak nyáron hordhatjuk! Ez a ruhanemű bármivel kombinálható, és nagyon jól kihasználható, lehetünk benne sportosak, de elegánsak is, minden csak kiegészítők kérdése.

jeans_women27.jpg

A másik nélkülözhetetlen darab egy női  gardróbból a klasszikus „camel” színű ballon kabát. Ezt a méltán kedvelt kabátot Burberry hozat be a divatba, és amíg a világ a világ divatban is marad, a klasszikus elegancia elengedhetetlen darabja. Persze nem kell megvennünk a kockás bélésest, de fontos, hogy minőség legyen, jól szabott, jó anyagból, hiszen akár életünk végéig is elkísérhet minket. Tehát jó esetben csak egyszer kell kifizetni az árát!

nine-d-urso-fille-d-ines-de-la-fressange-10397949jdgfy.jpg

adv_6391 current burberry ad.jpg

Felbecsülhetetlen értékű lehet számunkra egy minőségi zakó, ami szintén nagyon jól öltöztet. Ez lehet akár férfiak számára készített, és azt hanyagul, övvel megkötve derék résznél javasolt viselni. Ajánlott színek a kék és fekete, de ha öltözékünk engedi akkor egyéb színekben is használatos.

images 3.jpg

Ha már kabátnál tartunk, akkor a bőrdzseki is egy ilyen alap darab, ami mindig trendi lesz. Egy életre szóló befektetés is lehet, ha klasszikus fazont választunk. Lehet kombinál rengeteg módón, sőt Inés bátorít minket, hogy egy elegánsabb ruhához is bátran viseljük, mert úgy lazának tűnünk, és a francia sikk alap pillére a hanyag elegancia.

hvnewinleather.jpg

Meglepő, de a stílus nagyasszonya szerint az egyszerű trikó is kardinális része a ruhatárunknak, és éppen ezért nem mindegy milyen minőségű. Jó hír, hogy egy jó szabású, pamut trikótól biztos nem megyünk csődbe. Ha jobban belegondolunk, valóban egy hasznos kellék lehet, mert a trikót is nagyon sok helyzetben viselhetjük és kombinálhatjuk. Inés csak egyetlen dologra hívja fel figyelmünket, ha trikót vásárolunk, hogy ne legyen testszínű, mert az olyan mintha nem lenne rajtunk semmi, és köztudott, hogy a stílusos nő inkább sejtet, mint mutat.

images_1.jpganf_63522_02_prod1.jpg

Ha vásárolunk magunknak egy tengerész kék pulóvert, akkor sem lőhetünk félre. Aranyszabály, hogy kasmírból legyen. Mert így biztosak lehetünk abban, hogy mosás után is ugyan olyan lesz a fazonja, mint amikor megvettük. Amellett, hogy kényelmes, meleg ruhadarab az őszi-téli napokra, nagyon jól kombinálható. Egy fehér farmer, hozzá a tengerész kék pulóverünk, és már szalonképesek vagyunk. Ilyen egyszerű….

Parisian Chic navy sweater_ines de la fressange.jpg

Az alap ruhadarabjaink közül nem hagyhatjuk ki, amár mitikussá vált kis fekete ruhát. Na, ezzel tényleg nem lőhetünk félre, akármilyen eseményen öltjük magunkra. Akár randevúra, akár üzleti megbeszélésre, vagy csak úgy a hétköznapokra, tutira stílusosak leszünk, csak tudjuk alkalomhoz illően kombinálni. De itt is felhívja Inés a figyelmünket, ha vásárolunk úgy tegyük, hogy hosszú ideig lesz a jóbarátunk, tehát alaposan körül kell nézni, és nem ezen spórolni.

274860383478216547_lNJc8zAY.jpg

Inés de La Fressange szerinte a fent említett 7 ruhadarab fontos kelléke a ruhás szekrényünknek, nem bánjuk meg, ha ezekből a minőséget keressük, mert soha nem mennek ki a divatból a kortalan klasszikusok, és jól kombinálva úgy festhetünk az utcán sétálva, mint egy vérbeli stílusos díva, akiről süt a laza elegancia, erőlködés nélkül!

Ines-de-la-Fressange-oct-2010-Bertrand-Rindoff-Petroff.jpg