Az örök szépség titka, a legenda, amiről még biztos nem hallottál!

507_szett_ametiszt_medal1_gyuru4-800x800_1.jpg

A világ teli van csodákkal, akár hiszünk benne, akár nem. A természet nagyon különleges dolgokat képes alkotni, és ha elég nyitottak vagyunk és meglátjuk, ezeket a csodákat saját hasznunkra fordíthatjuk.

A drágakövek is a természet ajándéka és nem csak szépek, de vannak, amelyek hatással is vannak az emberre. Némelyik erővel rendelkezik, és gyógyító hatását fejti ki környezetére.

Mi Nők szeretjük a szép ékszereket és olykor a lelkünknek kell valami ajándék, egy újabb ékszer a repertoárban, még akkor is, ha az ékszeres dobozunkból már kifolyik a sok csillogó kincs. Én azt gondolom, hogy ilyenkor kell elővenni meggyőző képességünk és érvelhetünk magunknak azzal, hogy oké, van ilyen és olyan nyakláncuk, fülbevalónk, gyűrűnk, de olyan még nincs, ami jótékonyan hat testünkre, lelkünkre. Tehát, ha találunk egy igazán különleges drágakőből készült ékszert, akkor ez alapján is mérlegelhetünk, amikor hezitálunk.

Példának okáért, hoztam nektek egy csodás drágakövet az Ametiszt. Ez nem csak nagyon különleges mind színében és formájában, de igen jó hatással van közérzetünkre.

507_szett_ametiszt_medal1_gyuru2-800x800_1.jpg

507_szett_ametiszt_medal1_gyuru3-800x800.jpg

Az Ametiszt attól is csodálatos, hogy mese övezi keletkezését és ennek a hatása alól nem tudja kivonni magát senki sem, aki valamilyen formában magánál hordja ezt a drágakövet. Varázslat lengi körül!

Származását egy görög mitológiai legenda meséli el. Dionysost, a Mámor istenét, egy jelentéktelen földi halandó sértésével roppant mód felbőszítette egy napon, így megfogadta, hogy a következő halandón, aki útjába kerül megbosszulja. Dühöngő tigriseket teremtett céljának eléréshez. Ametiszt, egy gyönyörű ifjú hajadon gyanútlanul útjába került, aki Diana istennőhöz igyekezett tiszteletét leróni. Diana egy tiszta csillogó kristályos kvarc szoborrá változtatta Ametisztet, hogy megvédje a tigrisek brutális mancsaitól. Dionysos könnye amint meglátta a szépséges szobrot kicsordult tettének bűntudatában. Az isteni könnycseppek borból voltak és a kvarcot lilára színezték, létrehozva a színes kristályt, az istenek drágakövét, amit ma ametisztnek nevezünk. Az ősi görögök úgy tartották, hogy az ametiszt megvéd az ittasságtól, csitítja a haragot és megszabadít a szenvedélyektől. Nem mellesleg fiatalon tart!

Ahogy a legendában is Ametiszt gyönyörű volt és maradt is örökre, így a róla elnevezett drágakő is csak káprázatos lehet, az ékszer tervezők figyelmét sem kerülte el ez a kristály és a legendának megfelelően különleges ékszereket készítenek belőle napjainkban is.

507_szett_ametiszt_medal1_gyuru-800x800_1.jpg

Ha valami meséset viselnél, valamit, aminek keletkezése is különleges, varázslatos erővel bír és szeretnél kitűnni, akkor igen is kell Neked egy Ametsizt ékszer. Mert biztos vagyok benne, hogy ilyen nem sok női kincses ládában található!

 Higgyél az erejében, és meglátod csodákra leszel képes vele!