Ilyen egy hercegi esküvő a Riviérán

Az előző bejegyzésemben, említést tettem a monacói herceg esküvőjéről, most egy kicsit jobban kifejtem, mert érdemes egy pillantást vetni Tatiana Santo Domingó menyasszonyi összeállítására.

Augusztus 31-én mondták ki a boldogító igent, szűk családi körben. A 29 éves (most már) hercegnő, hosszú ideje élt együtt a másod soron következő, monacói trón örökösével, Andrea Casirahi-val. A szertartáson egy V nyakú, Missoni ruhát viselt, hozzá egy lapos ezüstszínű szandált. Szakítva a hagyományokkal, a tiarát is elhagyva, virágokkal a hajában vonult az oltár elé. A kelme felsőrésze selyem cérnával hímzett, az alsó része hosszú kör szoknya, selyem és organza rétegezve, ezzel védve a hasában növekvő kisbabáját. Csipetnyit eltért az összeállítás a szokottól, hippis, bohém benyomást keltett, de így is hercegnőhöz méltóan tündöklött.

 holding-royal-wedding-in-monaco_124329694297.jpg_article_gallery_slideshow_v2.jpg

Az esküvő napja előtti vacsorán, mely Caroline hercegnő yacht-ján esett meg, szintén egy Missoni ruhát öltött magára, mely stílusában hasonlít az esküvőn viselthez, csak a színe piros és lazább, de itt sem maradhatott el a virágos koszorú a hajából. Nem véletlen, hogy mindkét alkalomra Missoni kreációt választott, mert ezzel akart tisztelegni az egyik legjobb barátjának, Margherita Missoni-nak, aki sajnos nem tudott jelen lenni a nagy napon.

 royal-wedding-in-monaco-5_124332205017.jpg_article_gallery_slideshow_v2.jpg

Nincs lagzi koszorús lányok nélkül, és vannak olyan arák, akik szeretik megszabni, hogy milyen színű, fazonú ruhában jelenhetnek meg az eseményen. Nos, Tatiana ebben is laza volt, ugyanis semmiféle utasítása nem volt ezzel kapcsolatban. Kivéve, a virág koszorú a hajban volt elengedhetetlen, ami mondhatni a menyegző védjegyévé avanzsált. Így világhírű tervezők ruha költeményeiben jelentek meg a hölgyek, mint például Dolce&Gabbabna, vagy Valentino. A vőlegény édesanyja, Caroline hercegnő egy piros Karl Lagerfeld által tervezett kosztümben pompázott. Nem mellékesen megjegyzem, a híres tervező a vendég listán szerepelt.


royal-wedding-in-monaco-1_12433013624.jpg_article_gallery_slideshow_v2.jpg

A szertartás után az esti mulatságot a Hotel de Paris-ban tartották, és a házaspár női tagja lecserélte öltözetét egy hosszú ujjú csipke menyecske ruhára Valentinotól, míg az ifjú férj stílszerűen szmokingot viselt.

Különösebb felvágás és flancolás nélkül is, egy hercegi párhoz méltóan, a maguk stílusára formálva sikerült emlékezetessé tenniük ezt a jeles napot, mid családjuk, barátaik és a nagyvilág számára.