Bye-bye Fehér Ház

obamas-800.jpg

Köztudott, hogy az Amerikai Egyesült Államok nagy elnökválasztási lázban ég az idén. Egy biztos, Barack Obama leköszön az elnöki posztról és átadja az igen felelősségteljes, és olykor nagyon nehéz stafétabotot valaki másnak. Ez nem csak azt jelenti, hogy nem ő fogja irányítani a világ legerősebb hatalmát, hanem azt is, hogy ki kell költöznie családjával az elnöki rezidenciáról 2017 januárjában.

white-house-6.jpg

Na de nem kell aggódni, hogy nem lesz fedél a feje felett, hiszen mint minden valaha is legfelsőbb vezetőként munkálkodó embernek, élete végéig kiemelkedő juttatások járnak alanyi jogon. Egyszóval míg él, gondja egy szál se! Egyelőre nem költöznek el Washingtonból, legalábbis addig biztosan nem, míg Sasha lánya be nem fejezi a középiskolát, aki most másodéves. Pedig simán megtehetnék, mert Chicagóban ott áll a házuk, amiben még azelőtt éltek, hogy 2009-ben megvetették a lábukat a Fehér Házban.

Nyilván megszoktak egy életstílust az évek alatt, és nem szándékoznak lejjebb adni a színvonalat, éppen ezért új otthonuk se lesz sokkal rosszabb, mint az elnöki rezidencia. Az Obama család Washingtonban a Kalorama negyedben fog bérelni egy 1928-ban épült kastélyt, mely 8200 négyzetméter, és 9 hálószoba 8 fürdőszoba található benne, értéke 5,3 millió dollár. Hogy mit fognak csinálni ekkora házban négyen? Azt elképzelni se tudom, de lehet, költözik velük a személyzet is.

11f1c093184e880ac9957bf60bfacf7b.jpg

77b5146e7d0ba767e816ec8a0530d198.jpg

 A városrész egyértelmű választásnak tűnik az elnöki család részéről, mert Kalorama gondosan ápolt kertjei és márvány szökőkútjai híven tükrözik a környék kifinomult hangulatát. Valóban, előkelő gyarmati stílusú házai jól illenek méltóságteljes lakosaihoz- nagykövetek és államférfiak népesítik be a városnegyedet.

kalorama3.jpg

Barack Obamát és feleségét Michelle Obamát, lányait Maliat és Sashat semmiféle veszteség nem fogja érni legalábbis, ami a környezetüket érinti. Sőt, talán nyugalmasabb életet élhetnek. Bár a nyilvánosság elől biztosan nem bújhatnak el teljesen, mert az Obama név már a történelem része, bármi is történjen ezután.

is16yzgj5j41rqb.jpg