Legyél pár órára egy történelmi város királynője!

9f2a4430.jpg

Ha nem is mindenki, de sokunk vágyik arra, hogy legalább egyszer az életben kipróbálhassa, milyen is az, amikor egy kis csapat körülötte forog, minden érte van, és nem mellesleg a környezet sem hétköznapi. Amilyet a híres modellek, sztárok elég sűrűn megtapasztalnak. Minden azért nem lehet pont ugyanolyan, mert míg a hírességeknek többnyire fizetnek azért, hogy a sminkes-stylist, fotós azért legyen, hogy ők a lehető legjobban nézzenek ki, legtöbbünk számára, ha ilyen szolgáltatásra vágyunk azért némi anyagi befektetést kell tennünk. Persze ez nézőpont kérdése, kinek mennyit ér meg egy ilyen élmény. Akár terápiának is nevezhetnénk, és ha lehetne, orvosok által receptre íratnám, olyan önbizalom hiányos hölgyeknek, akik nincsenek megelégedve önmagukkal. Mert, ha megfelelő embereket bízunk meg azzal, hogy varázsoljanak belőlünk sztárt, a végeredménytől hízhat a májunk. Egy jó smink egy profi fotós, ki tudja hozni az ember lányából az isteni nőt, és alig akarjuk elhinni, hogy mi vagyunk a képeken. De nem csak a végeredmény számít, már maga, ahogy elkészülnek a remekművek az is egy élmény. Kezdve attól, hogy a sminkes finom mozdulataival megszépíti arcunkat, már felér egy wellnesse kezeléssel. Folytatva a készülődés örömével, amit megfűszerez némi lámpaláz, főleg aki nincs ahhoz szokva, hogy farkasszemet nézzen a kamerával. De egy jó fotós barátságos, közvetlen modorával ezt is fel tudja oldani, és a kezdetei bátortalan pózolás után már úgy mosolyoghattuk bele a kamerába mintha hivatásos modellek lennénk. Eleinte zavarhat az idegen emberek érdeklődő pillantása, ha kültéri fotózáson veszünk részt, de idővel ehhez is hozzá lehet szokni, és már fel sem tűnik, hogy mások is vannak körülöttünk. Ilyenkor jön rá az ember, amikor saját bőrén tapasztalja meg, hogy nem is olyan könnyű foglalkozás modellnek lenni. Mint mindenre az életben itt is igaz, hogy a jó és szép dolgokért meg kell szenvedni. Na nem kell megijedni, de bizony nem olyan egyszerű macskaköves útburkolaton tűsarkúba tipegni, főleg olyannak, aki nem nagyon visel magas sarkút a hétköznapokon. Vagy mondjuk több lépcsőfokot megjárni, csini ruhában és közben figyelni, hogy minden tökéletes maradjon rajtunk. Mert a jó fotó fontos kelléke a különleges háttér és fények, és bizony van, hogy nem egyszerű eljutni a megfelelő helyszínre. Egy külső szemlélőnek is furcsának hathat, hogy mondjuk elegáns ruhában, tűsarkú cipellőben a süllyedő homokban flangálunk és pózolunk, miközben próbálunk nem elesni, csak azért, hogy dunai panorámás, exkluzív képek készülhessenek rólunk. De aki már túl van élete első bevállalós fotózásán, az tudja, hogy megéri. Ha jó szakemberekre bízzuk magunkat, akkor csalódás nem érhet, azt kapjuk, amit várunk, magazin szintű képeket, amit büszkén mutogathatunk a nagyvilágnak. Biztosan egy örök emlék!

9f2a4514.jpg

9f2a4472.jpg

Tehát a recept a következő, keresni kell egy szuper sminkest, az általában tutira ismer egy tehetséges fotóst, a fényképész meg biztosan ismer jó helyszíneket a képek megalkotásához. De hol találjuk meg a számunkra megfelelő csapatot!? Kis hazánk teli van olyan kreatív emberekkel, akik ehhez hasonló szolgáltatásokkal állnak elő, főleg Budapesten. Vannak, akik nem szégyellnek vagyonokat elkérni, mondván ez egy szellemi termék, amit ők álmodnak meg. Találni 50-100ezer forintért hirdetőket, akik vállalják, átváltoztatnak és sztárt faragnak belőled 1 órára, amit fényképen meg is örökítenek.

9f2a4248.jpg

9f2a4359.jpg

De szerencsére vannak a földön járó kreatív emberek is, bár lehet, el kell hagyni fővárosunkat érte. Általában igaz, hogy vidéken minden olcsóbb, hiszen nincs akkora kereslet-kínálat, mint Budapesten. Viszont ez nem jelenti azt, hogy nem lennének elég jók a szolgáltatások, mint egy nagyvárosban. Én személy szerint Dorogon ismertem meg egy szuper jó sminkes szakembert Szabó Ágit. Aki térség szépség nagykövete, és lassan már nem lesz olyan hölgy Komárom-Esztergom megyében, aki nem ő hozzá fordulna smink ügyben, sőt ahogy a jó híre terjed, egyre több Pesti vendége is van. Ági által ismertem meg egy remek fotográfust Andráskó Balázst Esztergomból, aki idén rengeteg esküvőt dokumentált képekben nagy sikerrel.

12063544_933165846747701_6382723791833427242_n.jpg

Esküvői fotósként van gyakorlata abban, hogy észre vegye a szépet, tudja milyen fényviszonyok kellenek, hogy az ember lánya a legszebben tündököljön. És nem utolsó sorban egy kedves, közvetlen, laza stílusú embert fedeztem fel személyében, aki könnyedén varázsol kellemes hangulatot, és ez is elengedhetetlen feltétele a jó minőségű munkának a technikai rátermettség mellett. Nekem ez mind bizonyíték, hogy jó választás volt Ágit és Balázst felkérni portfólióm megalkotására, egy csodálatos Duna-kanyarban található történelmi városban, Esztergomban. Aminek azért megvan a varázsa, pluszban felért egy kirándulással, hisz megjártuk a Bazilikát, a környező parkokat és a Duna-partot. Mindezt azért, hogy életem legjobb képei készüljenek el, és úgy érezzem ez a nap rólam szólt, és ez a két nagyszerű ember végig azért dolgozott, hogy az önbizalmam a helyére kerüljön, és lássam, bizony én is nézhetek ki úgy, mint bármelyik gyönyörű modell. Tették ezt megfizethető áron, királyi környezetben és vér profi munkával. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert minden nőnek kijárna egyszer az életben, hogy meg legyen örökítve szépsége, és ha rövid időre is, de körülöttük forogjon a világ.

http://www.profisminkes.hu/

http://www.andraskobalazs.hu/

9f2a4398.jpg