Álomgyár beindítva Cosmolány módra

cosmopolitan-blogger-day-original-83265.jpg

A vasárnapi bloggerday a Cosmopolitanhungary szervezésében olyan elementáris hatással volt rám, hogy aludni se tudtam éjszaka. A gondolatok, az ötletek, és a rengeteg új inspiráció csak úgy csapongott az agyamban. Legszívesebben azonnal elkezdtem volna írni, de tudtam, egy kicsit le kell ülepednie ennek a rengeteg infónak, hogy összeszedetten tudjak alkotni. Bár aludni nem tudtam, de ma már tisztábbak, rendszerezettebbek a gondolataim a kezdő lépések megtételéhez.

Látva, hogy igenis az ismeretlenségből sikeressé teheted magad mindenféle hátszél nélkül, megvalósíthatod önmagad, ismerté válhatsz az online világban, ez igen nagy lendületet tud adni, és mindehhez már a kezedben van minden eszköz. A legfontosabb, amit megtanultam, ha tényleg őszintén hiszel abban, amit csinálsz, türelmes vagy, akkor sok munkával, és tanulással elérheted, hogy értékes márka legyen a bloggod vagy vloggod.

Heal Edina a Goggle Magyarország vezetője azzal a mondattal kezdte a prezentációját, hogy soha ne becsüld alá magad. Ezt a mondatot felírtam a jegyzeteimbe és kiemelten. Mától ez a kedvenc mondatom!

Heal Edinán kívül olyan, a szakma nagyágyúi tartottak előadás, mint a Deichmann marketingvezetője a Prezi kommunikációs vezetője, értékesítési szakember a CM Sales Kft-től, Star Network, L’Oréal média és digitális igazgatója, és személyesen Tibi atya. Csupa nagyon felkészült vezető beosztású ember, aki nekünk kezdő bloggereknek, vloggereknek árulták el a szakma kulissza titkait, hogy hogyan lehetünk értékes felület a nagy márkáknak. Hogyan válhatunk elégedett emberré, akinek a hobbija a munkája. Szerintem ez nagyon nagydolog, és számomra elég nagy jelentőséggel bírt.

Nem mellesleg jogi dolgokban is kaptunk némi segítséget, amikkel nem árt tisztában lenni egy olyan világban, ahol az internet segítségével bármit letölthetünk akár jogtalanul, mert bizony van olyan, hogy szellemi termék, hogy jogtiszta, és a többi nem annyira ismert jogi alapszabály. Nem árt tudni, hogy mit használhatunk fel saját felületünkön, és ha felhasználtuk milyen feltételekkel tehetjük meg. Mert nagyon megvághatjuk magunkat egy ilyen aprócskának tűnő bejegyzéssel.

Nem szabad elmenni a rendezvény atmoszférája mellett, mert mint megtudtuk előadóinktól, nem csak a tartalom számít, hanem a forma, a vizualitás is nyomos tényező, akár online vagy offline világban vagyunk. Napjaink vezető divatmagazinja a Cosmopolitán, ezt nagyon is jól tudja. Ezért mivel főképpen nőkhöz szólnak, ezért rendkívül jóképű hostess fiatalemberek segítették az eseményt. Nekem ez nagyon tetszett, bevallom! Egyszerre volt fontos a külcsín és a belbecs a bloggerdayen.

A tudás mellett, kulináris élvezetekkel is kényeztetettek a szervezők, egy kicsit megtapasztalhattunk a „Cosmo” életérzést, stílusában, hangulatában, számomra teljesen átjött.

Nem utolsó sorban, az esemény színvonalát emelve olyan ismert művészek tették tiszteletüket, mint Király Viktor, Fluor Tomi, akik arról meséltek hogyan használják sikeresen a social média felületeket, az instagram egyre inkább vezető szerepéről. Az esetleges hibákról, amire nem árt odafigyelni.

A nap fénypontjaként, kihirdették ünnepélyes keretek között, több kategóriában az év bloggereit, vloggereit. A tavalyi év győztesei is beszámoltak tapasztalataikról, ami szintén hasznos volt, és mindezekből csak tanulni lehet.

Összességében nagyon jó nap volt, meglepetésekkel fűszerezve. A kijáratnál aprócska kis csomaggal búcsúztattak minket, a rendezvény támogatóinak reprezentatív ajándékaival, ez már csak hab volt a tortán.

Egy biztos, hogy jövőre újra eljövők, és még az is meglehet, hogy pályázom az év bloggere díjra is.

14715060_1299063153451161_1718076880170517972_o.jpg