Egy csipetnyi luxus autóvezetéshez

d2917cd7219f911cccd111a358879246.jpg

Egy Díva mindig és mindenhol igazi stílus ikon, az apró részletekben rejlik a titka. Éppen ezért, ha autóba ül a volán mögé, nem feledkezik autós kesztyűt húzni még tavasszal sem. Igen-igen a kesztyű nem csak téli viselet, hanem léteznek kifejezetten tavaszi béleletlen kesztyűk, és ezen kategórián belül, kifejezetten vezetésre szánt autós kesztyűk. Hogy igazából milyen praktikus egy ilyen kesztyű, számomra nem igazán érdekes, talán nem csúszik a kezünk a kormányon, de biztos van értékelhető magyarázat is. Viszont, ami női lelkemet megfogta, az a szépsége, finomsága és eleganciája. Mind az autónkhoz, öltözékünkhöz passzoló kesztyű, pazar látvány a fennkölt dolgokra érzékeny emberek számára. Persze ez inkább luxuscikk, mint hasznos, és e-nélkül is lehet élni, de ha azt vesszük, hogy minőségi bárány napabőrből, kézzel varrva készül, egyedi méretezéssel, akkor azért felcsillanhat a szemünk. Hiszen ez mind biztosíték az időtállóságra és a minőségre, és másrészről sosem megy ki a divatból. Plusz egy érv lehet a vásárlás mellett, hogy hazai manufaktúrát is támogathatunk.

8de6618a45c8399f59c0faec60138b6c.jpg

Tudtátok, hogy Pécs az európai kesztyű manufaktúra egyik fővárosa? A pécsi kesztyűkészítők évszázadokkal ezelőtt kidolgozták a napabőr manufakturális kikészítési technológiáit. A kiváló szakember gárdának köszönhetően, napjainkban a világ legelismertebb luxusmárkáinak megrendeléseit is képes teljesíteni.

11255175_457355804433576_1333745755871521944_n.png

Az 1861 Kesztyűmanufaktúra Hamerli márkájú termékeit már nemcsak hazánkban, hanem az Egyesült Királyságban, Kazahsztánban és Azerbajdzsánban is forgalmazzák. A Hamerli termékek olyan exkluzív üzletekben öregbítik a pécsi kesztyűgyártás hírnevét, mint a londoni Harrods és Harvey Nichols áruházak. Vallják, hogy vásárlóik nem csupán kesztyűt választanak, hanem egy csepp kesztyűkészítés iránti szenvedélyt hordanak, ha az 1861 Kesztyűmanufaktúra termékeit választják. Hiszen tökéletes kesztyűt csak emberi kéz alkothat.

A márka honlapját nézegetve nagyon is kedvet kaptam egy pécsi autós kesztyűhöz és pluszba motivál, hogy most tanulok autót vezetni és talán doppingolni fog a vezetés tudományának könnyebb elsajátításában. Meglehet balgaság, de ha hiszek benne, igaz is lehet, és ez a lényeg!

baziujwdn0042s.jpg

Tehát kellően felbuzdulva utána jártam, hogy szerezhetnék magamnak egy pár kézműves kesztyűt. Roppant egyszerűen, akár a webshopjukból pillanatok alatt kiválaszthatom a nekem legjobban tetszőt, és ha bizonytalan lennék, a kéz méretemben, nagyon szívesen küldenek postán speciális kézmérő mércét, hogy biztosan megfelelő méretet válasszam. Főleg, ha egyedileg készítik, mert a kiszemelt darab nincs abban a színben, amibe szeretném, ők minden gond nélkül elkészítik nekem méretre. Na, ez már tényleg luxus kiszolgálás a számomra! De,ha az árát figyelembe vesszük, akkor így igazságos. 10-25 ezer forint között mozognak a pécsi kesztyűk, valódi puha napabőrből, nem olcsó, de nem is megfizethetetlen.

autosrozsa1s.jpg

Ha szeretnénk csodájára járni, hogyan készülnek el, eme remek darabok, akkor Pécsen, a manufaktúra székhelyén meg is nézhetjük. Látogató központjukba szemtanúi lehetünk, hogyan születik meg egy minőségi kesztyű, az anyag kiválasztásától kezdve, a szabás-varráson keresztül, a késztermékig. Akár saját egyedi kesztyűnk születésénél is jelen lehetünk. Így már nem is lehet kétség bennünk, hogy az autós kesztyűnk elkészítésében mennyi aprólékos, gondos, precíz munka van.

1861-factory-store.jpg

Bár még nem próbáltam fel sosem, de a leírásából feltételezem, hogy viselése is kellemes érzés lehet, nemcsak szemet gyönyörködtető látvány, de a bőrünket is simogatni fogja ez a puha báránybőr.

Számomra ez szerelem, aminek nem tudok, és már nem is akarok ellenállni!

4e584bf1c423189792d622fdf3d853ac.jpg