A Női szépség három egyetemes ismerve

women-monica-bellucci-actress-caviar-chocolate-covered-1680x1050-wallpaper-498750.jpg

Sokszor halljuk, hogy a ruha teszi az embert, és mennyit formál egy nőn, ha alkatának megfelelő ruhát visel. Ez mind igaz is, de vannak még fontos dolgok amire, ha odafigyel az ember lánya, sokat dob a külső megjelenésen. És valljuk be, hogy ha elégedettek vagyunk a tükörképünkkel, akkor a közérzetünk is jobb, és ami még fontosabb az önbizalmunk is nagyobb.

A divat örökké változik, formában, színben, de van három dolog aminek az ápoltsága sosem megy ki a divatból, és már nagymamáink korában is a női szépséget szimbolizálta.

Nézzük hát, mi az a három, ami a női szépség alapköve.

schwarzkopf-professional-blondme-style-1024x634.jpg

A dús hajkorona, a férfiak szemében régen is, és most is a női szépség alapja. Lássuk be, ez a férfiak gyengéje!  Nem feltétlenül kell fenékig érő hajzuhatag, de fontos a sűrűsége és a selymessége, fénye. (Ha a férfiak szava járását veszem, akkor legyen mibe beletúrni.) Ma már egy kis odafigyeléssel bárkinek lehet gyönyörű haja, rengeteg különböző árkategóriájú hajápoló termék van a piacon, vagy olyan vitaminok, amik segítik a haj regenerálását.

14915561211384.jpg

Az ápolt kéz, szintén kritérium a férfiak női szépségbe vetett elvárásaikban. Hányszor halljuk azt a kifejezést, hogy kecses, finom kezek. Persze nem lehet mindenkinek hosszú ujja és vékony csuklója, de bársonyos tapintatú keze és ápolt körme, egy kis odafigyeléssel bárkinek lehet. Férfiakat kérdezve egyöntetűen a vörös körmök, ami a nőiességet szimbolizálja, de azért akad olyan is, aki a francia lakkozást véli szebbnek. Saját tapasztalatom, hogy az ellenkező nem kedveli a szépen megfestett vidám színes manikűrt, de a túl díszített, és nagyon hosszú körmök inkább taszítják őket, mint nőiesnek tartanák. Én mániákusan kenem a kezem otthon minden este lefekvés előtt, a táskámban is van egy kézkrém, ha úgy érzem száraz a kezem, akkor bekenem, főleg a téli időszakban érzem szükségességét. De jelentem, bársonyos a kezem és már több bókot kapott !

lezeres_szortelenites1-300x300.jpg

Harmadik, de semmi estre sem utolsó a puha bőr! Senki nem szeret száraz bőrt simogatni, különösképpen nem a férfiak. A puhaság a bársonyosság fontos tényező testünk bőrén. És olyan jó érzés hallani párunktól, hogy olyan sima és finom a bőröd, akár egy babának! Az örök fiatalság titka szerintem ebben is rejlik. Sok hölgytől hallom, hogy lusták vagy csak nem szeretik minden este bekenni magukat testápolóval, pedig ez fontos dolog a szép bőr megtartásában. Ma már annyiféle testápoló van, hogy meg lehet találni azt a fajtát, ami nem ragad, és könnyen felszívódik. Puha, finom ölelés, egyszerű dolog, de még is le lehet venni a lábukról az urakat.

dove-women-banner-2000x1125_tcm1342-408564.jpg

Szerintem, nem kell hangsúlyoznom az ápolt külső fontosságát, de nem is hinnénk, hogy miket figyelnek meg a férfiak, bennünk, Nőkben elsőre. Persze az alap sok esetben az arc, fenék és mell megdönthetetlen hármasa, de egy dús haj, egy szép manikűr, és finom bőr, ami már érintés nélkül is látszik, sokszor perdöntő lehet!