Nincs lagzi fotós nélkül

Sok házasodni vágyó pár az esküvői fotóson akar spórolni, pedig egy esküvő költségéből kiindulva, csak egy elenyésző részét képezi. Jó páran úgy vannak vele, hogy elég nekik, hogy éles legyen a kép, és a fejlett technikának köszönhetően, bárki vehet egy jobb gépet, és kattintgathat. Ha rosszul sikerült, akkor csak egyszerűen kitörlik. Csak arról feledkeznek meg, hogy az esküvőn minden egy pillanat műve, ami nem fog megtörténni még egyszer, tehát nincs az, hogy ha nem sikerült elkapni a gyűrű felhúzást, akkor meg kérjük a párt, hogy ismételjék meg a pillanatot. Ahhoz, hogy minden jelentős momentumot időben elkapjon a fotós, és úgy legyen beállítva a gép, hogy éles képet alkosson, ahhoz tapasztalat és tudás kell. Nem hiába mondják, hogy a fotográfiában az esküvői műfaj a legnehezebb. Kellő tapasztalatra van szükség, és nem csak a lagzik területén! Ehhez képest sok hétvégi fotós hirdeti magát profinak, akik civil munkájuk mellett fizetés kiegészítésképen űzik ezt a szakmát. És 20-30 ezer Ft vállalják a nagy esemény dokumentálását. Van egy drágábbak mondható gépe, ért a photoshop-hoz, mi kell még ennél több, gondolja. És biztosan lesz is köztük jó kép. De, ha egyszer körülnézünk a piacon, és megvizsgáljuk egy jóval magasabb ár kategóriájú fotóművész munkáit, akkor mindenkinek szembetűnő lesz a különbség. Mert az ő képeik nem csak azért jók, mert élesek, hanem érzelmeket adnak át, történetet mesélnek el, olyan kívülálló személyeknek is, akik ott sem voltak az eseményen, sőt nem is ismerik a párt.

1077099_10151497546776577_1310838974_o.jpg

Egy jó fotós beleolvad az eseménybe, ott van, és még sem látszik, és pontosan azt adja vissza a munkáival, amilyen az esküvő volt. A jól sikerült képeket, még sok év után is örömmel veszi elő az ember, és ugyan olyan jó érzést vált ki, mint amikor először látjuk

 Tényleg érdemes jól körülnézni az interneten, mert profi fényképészből is van tucatnyi. Mindegyiknek más a személyisége, meglátása, és érdemes azt választani, amelyikkel legnagyobb az összhang.  Mert akkor tudja legjobban a pár személyiségéhez illő képeket megalkotni.

1270807_10151567871586577_1631928481_o.jpg

És még egy, minden nő szeretne magáról olyan képeket, mint a híres női magazinok címlapján látható. Jó hír, hogy ez lehetséges, ha igazán tehetséges a fotós. Adott minden egy esküvőn, csodaszép ruha, profi smink és frizura. Minden hölgy a menyegzőjén a legszebb, és ezt meg is kell örökíteni! Ha egy olyan fényképészre bízzuk magunkat, akinek kellő tapasztalata van divat-portré fotózás terén is, akkor garantáltan magazin szintű képek tulajdonosai lehetünk. Nem mellesleg a jól sikerült fénykép magunkról, egy hatalmas önbizalom bomba.

1146903_10151525906331577_713641066_o.jpg


Ne felejtsük el azt sem, hogy a fotós munkája nem ér véget az esküvővel, a munkájának nagy része még csak ezután jön, ami több napot vesz igénybe. Azt az 1000-2000 képet átnézni, és ebből szerencsés esetben több százat retusálni, nem kis munka.

Sokan felteszik a honlapjukra, milyen gép parkkal dolgoznak, ami szintén nem elhanyagolható, abból is le lehet szűrni, hogy mennyire felkészült, hisz a milliós költségű fényképezők, már némi profizmust sugallhatnak. Nem lehet elmenni azon tény mellett, hogy minél vaskosabb az ára valaminek, minden bizonnyal annyival többet is tud, mint mondjuk egy pár százezres gép. Persze egy nagyon drága kamerától, még nem lesz senki profi!

A fényképész kiválasztását érdemes befektetésként kezelni, mert ha az eredmény tökéletes lesz, akkor az unokáink is a mi esküvői albumunkban fognak gyönyörködni. Biztos jó érzés lesz hallani, amikor az unokánk ragyogó szemmel felkiált: nagyi te milyen szép voltál!

 

Címkék: fotózás, Esküvő