Nekem a Duna-part a Riviéra

 

11737817_1012442495446563_5040401643398408091_n.jpg

Bizony-bizony van a Dunakanyarban egy rövid partszakasz, ami felér egy tengerparttal. Homok, hullámok, parti büfé, öltöző kabin, tusoló, sportolási lehetőség, hajóbérlés, egyszóval minden, ami kell a beach hangulathoz. Csak Dunabogdányi szabad strandig kell elutazni ezért, ami Budapestről 50 perc alatt elérhető. Nagyon jó az elhelyezkedése, mert mindenki megtalálhatja vérmérsékletének megfelelő letelepedési helyet. Van homokos partszakasz és füves is, találni olyan részt, ahova egész nap oda süt a nap és van, ami egész nap árnyékos. Rengetek motorcsónak és hajó cirkál erre felé, ami biztosítja a hullámokat, és tényleg olyan érzés, mintha a tengerben fürödnénk. A folyó a tartós melegnek köszönhetően már egész kellemes hőmérsékletű, és mivel van áramlása víznek, olykor egész mókás is tud lenni a pancsolás. Bóják jelzik a biztonságos fürdő szakaszt, és még a víz is elég tiszta, hogy még véletlenül se legyen rossz érzése az embernek.

22341058.jpg

Egy forró nyári napon megtelik a strand fürdőzőkkel, homokvárat építő gyerekekkel, vagy csak nyakig homokba temetkező felnőttekkel, akik így relaxálnak.

22341060.jpg

Tökéletes lehetőség azok számára, akiknek csak egy hétvégére van idejük kikapcsolódni a mindennapi robotból, és kiszabadulni a városból a természetbe. Élvezni a nyár adta lehetőségeket, csodálatos környezetbe a hűsítő Duna- parton, ahol tényleg úgy érezhetjük magunkat, mintha egy távolabbi Riviérán nyaralnánk.

Érdemes egyszer kipróbálni és nem tévedek nagyot, ha azt állítom, hogy tutira visszatér az, aki egyszer megtapasztalta a strand szépségeit és a Duna-parti beach élményt.

terkep_dunabogdany.jpg