A Facebook rendeltetés szerű használatáról!

facebook1.jpg

Miért hiszik egyesek, hogy a Facebook szexpartner kereső oldal!? Nyilván nem én vagyok az egyetlen ezen a bolygón, akivel megtörtént ilyen jellegű megkeresés. Persze nem direktbe, csak úgy burkoltan.

Először csak ismerősnek jelöl, én erre udvarias ember lévén megkérdezem, hogy honnan ismerjük egymást, mert nem rémlik. Erre ő, „ismerhetnénk egymást” mosolygós fejjel megspékelve, és ez egy sablon válasz, mindegyik így kezdi. Én naiv erre még válaszolok, majd egy-kettő üzenet váltás után kiderül, hogy ő így szokott alkalmi partner után kutatni az esti hancúroz, ha éppen unatkozik. És úgy látszik, ez működik! Ha nem jönne be néha-néha, akkor nem kezdenének gomba mód szaporodni az ehhez hasonló esetek. Végtére is pár perc alatt bejelöl száz lányt, és nagy esélyjel egy horogra is akadhat. Felőlem csinálhatja is, ha ehhez van ingerenciája, de ne ezen a közösségi oldalon. Regisztráljon a Tinderre vagy valamelyik randi-site-ra, ott valószínűbb a siker. De ne a Facbookot használja éjszakai pillangók felkutatására, mert Mark Zuckerberg sem online „piros lámpás negyednek” szánta ezt az oldalt.

Ezzel csak azt érik el, hogy csökkeni fog a felhasználok száma a kéretlen felkeresések miatt, és azért mert egyesek nem arra használják az oldalt amire hívatott. Kapcsolat tartásra, közösség építésre, mert arra igen is alkalmas lenne ez a felület.

Persze gondolhatja a kedves olvasó, hogy nem kellene mindent láttatni az ember személyes oldalán. Az én profilomon csak a profil képemet láthatja az idegen oda látogató, semmi egyebet. Természetesen az ember lánya próbálja a legelőnyösebb fotóját a világ elé tárni, ez egyértelmű. Nem kell ahhoz szexi fotó, hogy bepróbálkozzanak, elég egy kedves mosolygó kép, és kínálkozó lehetőségnek vélnek.

Ezek után kénytelen leszek még biztonságosabbá tenni az oldalam, és kontroll alá vonni, hogy ki jelölhet, és írhat üzenetet. Mert nehogy már az ilyen könnyű kalandokat keresők miatt függesszem fel az amúgy jó lehetőségeket rejtő online felületem. Bár Facebook nélkül lehet élni, de ha helyesen használjuk, akkor még értéke is lehetne.