Ha Swarovski ékszert vásárolnál, erről feltétlenül tudnod kell!

swarovski-jewelry.jpg

Napjainkban lépten, nyomon Swarovski kristályokkal találjuk magunkat szemben az üzletek ékszer kínálatában. Előszeretettel címkéznek fel különböző ezüst ékszereket vagy akár bizsukat is Swarovski márka névvel. Ami ilyenkor a legfeltűnőbb, hogy van méreg drága Swarovski ékszer és jóval olcsóbb kategória is. Ez nem véletlen, és nem ár tisztában lenni a különbségek okával, na meg, hogy ne érezzük félrevezetve magunkat.

Lássuk a fontosabb tudnivalókat a Swarowski kristályokról:

 

A Swarovski kristályok tulajdonképpen egy speciális lézer technikával vágott különleges minőségű ólomkristályok. Az ólomkristály anyaga és a vágás pontossága által létrehozott fénytörések együttesen okozzák a kristály színjátszó ragyogását. A Swarovszki kristályokat a legkülönfélébb színárnyalatokban lehet már megvásárolni, sőt legújabban különleges effektusokkal ellátott kristályok is kerülnek forgalomba.

swarovski-bridal-jewelry.jpg

De nézzük, mit jelent ez ékszer ügyben, alapvetően két típusról beszélhetünk. Az első az eredeti Swarovski ékszer, ami kompletten, tehát a fémrészekkel illetve egyéb tartozékokkal együtt közvetlenül a Swarovski gyárból kerül az üzletekbe, ezek sötétkék alapszínű fehér hattyú emblémával és hologrammal ellátott dobozban és címkével kerülnek forgalomba. A második típus azok az ékszerek, amelyekben eredeti Swarovski kristályok vannak, amelyek különböző gyártóktól származhatnak, de az eredeti Swarovski kristályok felhasználásával készültek.

Hamisítványok csak a második esetben létezhetnek, de ezek csillogása, ragyogása nem éri el az eredeti kristályét. És itt bizony az ékszer ára is árulkodó lehet, hogy az oly áhított Swarovski ékszerünk, nem az, aminek látszik.

swarovski_jewelry_10.jpg

Természetesen ma már a világ minden részén meg lehet vásárolni az eredeti Swarovski kristályokat elérhető áron, ezért egyre népszerűbb a gyártók körében, és nálunk vásárlóknál is.

Mert a Swarovski ékszerek fenséges ragyogásának ki tudna ellenállni!?

12884338_997214463659904_455713125_n.jpg

      Fotó:Ágneszabó Ékszer

Címkék: divat, ékszer, Swarovski